Octoberfest - Bier in de hoofdrol

Octoberfest - Bier in de hoofdrol

Door: Datum weblog: 07-09-2016 Aantal keren gelezen: 1117 Wat vind jij?: 0

Op zaterdag 17 september barst het grootste bierfeest ter wereld weer los. In München, waar het feest ooit begonnen is, worden miljoenen mensen verwacht. Dit Duitse volksfeest staat bol van detradities.

In uitbundig versierde tenten worden Duitse bieren geschonken in grote glazen pullen, vers gebraden worsten gegeten en klinken er Duitse Schlagers en vrolijke blaaskapellen.
Dit Duitse volksfeest is een feest van tradities. De mannen dragen een lederhose met een geruit hemd, de vrouwen en meisjes dragen een dirndl. Bij dit alles passen eveneens vilten hoedjes, pruiken en bierbrillen.
Nog zo’n traditie: de Oberbürgemeister slaat het eerste vat bier en roept: ‘O’zapft is’ (er is aangetapt) en het feest kan beginnen.
Het allereerste Octoberfest werd gehouden in 1810 ter gelegenheid van een prinselijk huwelijk in Beieren.

Dat feest was toen zo’n succes dat besloten werd dit ieder jaar te vieren. En ieder jaar werd het feest groter.
En of je het nu leuk vindt of niet, ook in Nederland wordt dit feest steeds meer gevierd, zij het meestal maar één dag. In diverse steden en dorpen zijn feesttenten te vinden met Duitse muziek en pullen vol bier. De feestversiering voor uw eigen octoberfest bestaat uit slingers met afbeeldingen van bierpullen, ballonnen en slingers in de kleuren wit en lichtblauw, de kleuren van de Beierse vlag.
Hier vindt u slingers met afbeeldingen van pullen bier, bierbrillen in de kleuren geel en groen en feestversiering in de kleuren lichtblauw en wit.
Het Octoberfest duurt tot maandag 3 oktober.

Tags: Octoberfest, Nederland

Wat vind jij?

Schrijf een bericht